zaterdag 8 januari 2011

Skivakantie in Gerlos, Oostenrijk


Algemene informatie

Gerlos is gelegen in Oostenrijk en echt een paradijs voor de wintersporters. Voor iedereen wat wils. Van beginner tot gevorderde, iedereen komt hier aan zijn trekken. Gerlos is gelegen in het Zillertal, Tirol. Het Zillertal strekt zich over verschillende dorpen. Het is dan ook aan te raden om een super skipas te nemen zodat je de andere dorpen ook kan bezoeken. Wanneer je de andere dorpen wilt bezoeken heb je voor de meeste wel een auto nodig. Köningsleiten is bereikbaar via de piste maar wanneer je naar Mayerhofen wil gaan, moet je wel de auto nemen. Nog een aanrader is de Hintertux Gletsjer. Hiervoor heb je wel een auto nodig. Vanuit Gerlos is het ongeveer een half uurtje rijden. 

Het centrum van Gerlos is zeer levendig. Zowel overdag als na het vallen van de duisternis is er wel iets te doen. Het is een zeer aangename plaats om te verblijven. De pistes zijn zeer gevarieerd maar er zijn vooral blauwe en rode pisten. Dit is een perfecte locatie voor de beginnende skiër of snowboarder. Voor de snowbaorders is er een prachtig funpark aangemaakt.

Kenmerken van het gebied

Hoogste punt skigebied 3250 m
Hoogte dorp 1246 m
Km piste ca. 160 km (Zillertal Arena)
Blauw: 35 %
Rood: 65 %
Zwart: 10 %
Langlaufen: de loipen zijn gemakkelijk tot middelzwaar

Sfeer

Gerlos is het meest vernederlandste dorp in de Alpen. Vele cafés en disco’s hebben Nederlands personeel. Er komen ook veel Nederlandse DJ’s optreden. Dit is ideaal wanneer u met kinderen gaat skiën. Er bevinden zich veel Nederlandstalige leraren.

Logeermogelijkheden

Door het dorp loopt een rechte weg met enkele hotels, restaurants, cafés, winkels en appartementsgebouwen. De hotels zijn goed onderhouden en de service is zeer goed. Gerlos is een stad voor iederen.

Isskogelbahn

Dit is vanuit Gerlos de enige weg naar de skipistes. Deze skilift is gelegen op het einde van de hoofdbaan. Dagelijks staan hier honderden mensen aan te schuiven om op de piste te geraken. Maar geen paniek, de lift is redelijk snel dus ook al sta je achteraan de rij, je bent snel boven. Als je niet wil wachten kan je de skibus nemen naar het volgende dorp waar je onmiddellijk de piste op kunt. De skibus is trouwens gratis door middel van de skipas. Dit is ook zo met de skitrein die Mayerhofen vertrekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten