zaterdag 15 januari 2011

Bezoek kopenhagen

Met zijn rijke historie van historische gebouwen en oude straten, schitterende musea, de unieke en betoverende Tivoli tuinen en een koningshuis dat het oudste ter wereld is, heeft de Deense hoofdstad alles wat de toerist maar kan wensen.

Ondanks zijn culturele waarde is Kopenhagen een levendige, moderne stad waarvan zijn facinerend verleden samenleeft met de laatste trends in architectuur, design & fashion. Vergeet zeker ook niet de mooie winkelstraten te bezoeken.

Bij deze plaatsen we een lijstje van de merkwaardigste plaatsen in Kopenhagen die zeker niet in de agenda van de toerist mogen ontbreken.

1) De kleine zeemeermin

De kleine zeemeermin is de meest bezochte Deense toeristische attractie. De Deense auteur Hans Christian Andersen is haar vader. Hij heeft het verhaal van de kleine zeemeermin in 1837 geschreven. Disney heeft de film gemaakt, en Kopenhagen houdt er een standbeeld aan over. De kleine zeemeermin is één van de meest gefotografeerde standbeelden in de wereld en er bestaan verscheidende copies van. Er zijn verschillende mogelijkheden om haar te bezoeken. Het gemakkelijkste is de bus te nemen. Indien u in de buurt bent kunt u natuurlijk ook te voet gaat. Het beeldje bevindt zich vlak bij de waterkant.

2) Amalienborg Palace

Amalienborg is een koninklijk kasteel. Hier woont de koningin van Denemarken gedurende de winter. Alhoewel het kasteel in de eerste plaats de woonplaats is van de koninklijke familie, kunnen toeristen bepaalde kamers van het kasteel bezoeken die niet dagdagelijks door de koninklijke familie worden gebruikt. Amalienborg dankt zijn naam aan koningin Sofie Amalie. Het kasteel werd in 1689 met de grond gelijk gemaakt door een brand, terwijl de tuinen tot 1748 gebruikt werden. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar deze website

3) Tuinen van Tivoly

Tivoly is één van de oudste amusementparken ter wereld. Het park heeft een basis van cultuur en traditie. Deze tuin leeft elke dag door de vele bloemen die er aanwezig zijn. De tuin wordt dan ook dagelijks bezocht, niet alleen door toeristen, maar ook door de Copenhagers. In deze tuin ontmoeten jong en oud mekaar. In tivoly kun je de bekende Deamon rollercoaster gebruiken, of genieten van een boottochtje op het water. Het park heeft verder nog andere attracties zoals de carrousel. Met halloween is de sfeer in het park te snuiven door de vele pompoenen. Bezoek de website van de tuinen van Tivoli.


4) Ronde toren

De 34,8 meter hoge toren is een deel van het Tritanis-complex, dat voor de Kopenhaagse studenten gebouwd werd. Daarin vind je ook nog een bibliotheek en een kerk. De spiraalgang, van 192 meter lang en 4,5 meter breed, heeft geen treden maar een oplopend pad dat in 7½ windingen om de holle kern naar boven loopt. Vroeger liep dit pad door tot aan de astronomie kamer, maar het laatste gedeelte heeft nu gewoon trappen. Op de muur aan de voorzijde van de toren staat een tekst in gouden letters, welke waarschijnlijk door de koning zelf is geschreven. Het kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden, maar men gaat er vanuit dat er staat geschreven: "Leid, JHWH, de juiste leer en rechtvaardigheid in het hart van de gekroonde koning Christian IV, 1642". In 1807werd de stad beschoten door het Engelse leger, waarbij ook de toren getroffen werd, maar zonder veel schade. Wel werd door een projectiel de hoek van een boek afgerukt, dat nu nog te bezichtigen is. De titel van het boek was 'Defensor Pacis' (verdediger van vrede).

Interessante link

Geen opmerkingen:

Een reactie posten