zaterdag 8 januari 2011

Ontdek Kos


Ontdek Kos

Inleiding

Het eiland Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos. Kos is een zeer populair vakantieoord. Het eiland is vooral bekend voor het fietsen. Kos is het fietseiland bij uitstek. De wegen liggen er goed begaanbaar bij. Het eiland ligt dicht tegen de Turkse kust. Dagelijks vertrekken er boten richting Bodrum.
Het eiland zelf is vrij klein. Kost telt vele brede zandstranden. Doordat het eiland zeer zuidelijk gelegen is, is de temperatuur zeer aangenaam. Kos telt veel bezienswaardigheden. Dit is ook het eiland van de zeer bekende geleerde Hippocrates. Deze geleerde stond aan de wieg van de moderne geneeskunde. Deze beroemdheid heeft zijn eigen oord op Kos.

De mensen op Kos zijn bijzonder gastvrij. De meeste mensen verlaten niet graag hun thuis. Dit is de reden waarom iedereen zo gastvrij is. Naast deze liefde voor hun eigen thuis zijn deze mensen zeer ironisch en zelfstandig.

Plaatsen om te bezoeken

Kos stad

Dit is de hoofdstad van het eiland. De stad ligt aan de noordoost kust van het eiland. De stad heef een weelderige flora en heeft prachtige zandstranden. In deze stad vindt men ook de belangrijkste haven van het eiland. De stad heeft een prima uitgangsleven maar het is er ook gezellig om gewoon rond te slenteren. De verschillende winkeltjes zijn zeer fijn om te bezoeken.

In de stad kan men een van de oudste bomen ter wereld vinden. Deze plataan staat in het centrum van de stad. Dit is de boom waaronder Hippocrates les gaf. Onder deze boom zijn de theorieën tot stand gekomen. Omdat deze beroemde persoon in deze stad geboren is, heeft hij ook zijn eigen museum in de stad.

De windmolens van Papavassilis

Juist ten westen van de hoofdstad komt men in het dorpje Kefalos. Het dorpje staat gekend voor de ruïnes van een middeleeuws kasteel. Natuurlijk is het dorp ook gekend om de windmolens.

Dikseosgebergte

 Kos is een vrij vlak eiland maar het heeft ook zijn eigen gebergte. Aan de zuidoostkant van het eiland vindt je dit gebergte. De hoogste berg is 843 meter hoog. Aan de rand van dit gebergte kan men kleine gezellige dorpjes vinden. In Paleo Pyli vind je de overblijfselen van een burcht uit de Byzantijnse tijd. Het is zeker een aanrader om dit gebergte met de fiets te bezoeken. De hellingen zijn wel vrij stijl maar ze zijn nooit lang. Het is eventjes op de tanden bijten maar het uitzicht dat je voorgeschoteld krijgt is immens.

Asklepieion

Hier kan je de prachtige ruïnes zien die op een helling gebouwd zijn. Het werd gebouwd op verschillende plateaus waardoor je steeds een prachtig zicht hebt. Dit gebouw is eigenlijk een kuuroord uit een ver verleden gewijd aan de god van de gezondheid Asklepios. Naast de functie van kuuroord konden de mensen er ook langs voor vermaak en vertier, maar het diende ook als hospitaal.



Mensen die willen genieten van rust zijn in Kos zeker op de juiste plaats. Er valt ook heel wat te beleven. Wanneer je naar Kos zou gaan, moet je zeker een fiets huren. Dit is de beste manier om Kos te ontdekken.

Meer informatie?
http://www.griekenland.net/?executeAction=articles&main_id=2&sub_id=54&substory=Kos
http://www.grieksegids.be/griekenland/kos.php
http://www.kosinfo.gr/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten